úterý 18. srpna 2009
Chtěl jsem nový kraťasy, volný freeridový, takový co přežijou i nějakej ten pád, nerozpadnou se a ještě k tomu budou mít pořádnej look. Po vyzkoušení a zavrhnutí kalhot s odenímatelnou i neodnímatelnou vnitřní vložkou (na odnímatelné vložce mě štve většina připínání na vlastní kalhoty a u neodnímatelné vložky jsou kalhoty předem vyřazeny k dalšímu možnému nošení nejen na biku) , jsem se rozhodl pro kalhoty bez vložky. Při prohlídce možných variant od známých značek a zavrhnutí jejich designu (proč musí být včechno v nezajímavý černý, šedivý nebo modrý), jsem se rozhodl hledat ve vodách menších neokoukaných značek co se nemusejí zavděčit mase. V konečném zúčtování se mi nejvíce zalíbila kolekce německé firmy Platzangst a to konkrétně model Big Check a Super Stripe. Vše zatím jen v rovině obrázků a popisu na webu Platzangstu. Pak už šlo jen o to vybrané modely sehnat v našich luzích a hájích. Platzangsty jsem našel ve větší míře jen ve dvouch pražských obchůdcích. V prvním z nich jsem si odškrtl Super Stripy, bílý design je fajn jenže na nich bude hnedka všechno vidět, takže výběr zužuji na model Big Check. Prolezl jsem celý obchůdek ale moje číslo nikde, jak jsem se dozvěděl od maníků v obchůdku do Do Čech se dostala jen jedna větší objednávka a ta byla hodně rychle rozebrána. Takže následuje další hledání přímo u dovozce a náběh do dalšího krámku kde kupodivu nacházim jedno Mko a Lko. Po úvaze beru Mko s tím že je doma po posedu na bike hnedka checknu a pokud to nevýjde zaběhnu pro Lko (obě velikosti vyzkoušeny s chráničama kolen a holení IXS Signature). Nakonec Mko sedí perfektně i vnitřní kalhoty od Santini do nich pohodlně navlíknu.

Technické parametry výrobce (kdo chce ať si přeloží)
Materiál: 100% Polyester, Full Dull, Yarn Dyed transparent PU-Coating

- water repellent
- breathable
- waistband adjustment
- trouser pockets with zipper +VENTILATING FUNCTION
- elastic zones
- long ventilation zippers at heat accumulation zones
- pocket for uphill ticket
- diagonal placed GRIPFLAP- pockets set the content attached
- flexible ventitalion back panel

Subjektivní popis by me:
Design kalhot se fakt povedl, barevně jsou maximálně sqvěle sladěný. Ve předu dvě kapsy na zipsy, další dvě na lítkách na sucháče a na nich dvě menší (jedna na zip a druhá se šnurkou na fahrkartu). V rámci střihu není co vytknout, perfektně seděj o což se starají elastické zony a vnitřní prodyšný materiál, na zadní části je laclík pro přímý přechod na páteřák. Vnější materiál je z tvrdší tkaniny a tváří hodně otěruvzdorně. Poklopec je řešen zipem, dvěma patenty a suchým zipem. Do kalhot se dá dát pásek, ale v poklidu stačí pásky se suchým zipsem na každé straně, kterými se dá pas pohodlně upravit. Kalhoty mají ve předu i vzadu v kousek od kapes možnost otevření ventilačních nácuců což oceníte během pojezdu na líných lanovkách.


Platzangst Big Check Full Day Lipno Bike Park:

Kalhoty jsem si vzal s sebou na Lipenský bikepark, abych byl co nejvíc cool, bez chráničů co zůstaly doma na skříni takže fakt cool :)). Nakonec to nebylo zas tak zlý, bohužel jsem tak neměl možnost testnout jak se kalhoty budou chovat celý den i s chráničema na nohách. Po celý den bikování mě kalhoty nikde neštvali a chovali se hodně poslušně. Díky střihu viz. výše se perfketně nosej a nikde nevaděj. Nohavice netahají za kolena a působí hodně volným dojmem, možná občas zašustí jak se o sebe třou. V hodně slunečném dni jsem ocenil možnost otevřít si ventilační nácucy a tolik si nepařit nádobíčko při přesunech na ultra líné lipenské lanovce. Downhill, freeride výsledek za jedna.

Platzangst Big Check 50 km tréningové kolečko:
Na zkoušku jsem si vzal kalhoty na svoji treningovou jízdu s tím že si trochu pojezdím na singlíku co mají kluci v lese nad Černošicema. Během 3h a kousek v sedle, kdy krajina střídá jak koúpce nahoru tak i dolů, se mě v kalhotech jelo velmi fajn. Jak už jsem řekl tak seděj tam kde maj a hlavně netahaj za kolena takže na volný freeride a trailování po lese jsou jako stvořený. Jediný co se dá malinko vytknout je nutnost mít vnitřní kalhoty, a tudíš počítat s možností většího pocení. Na druhou stranu si je biker bere na volný ježdění v terénu a ne na XCéčko nebo maratůnek.

Platzangst Big Check resume:
Volné kalhoty vyvedené s klasickou Německou pečlivostí a to ať už se jedná o design, střih, provedení či použitý materiál. Své uplatnění najdou jak u freeriderů tak i lidí s víc DH střihem jízdy. Nemůžu než doporučit.

Psko:
Jen co je projedu i s chráničema tak sem dopísnu dojmy. Jo a v Čechách se scháněj dost horko těžko takže pokud bude třeba hodim sem i linky kdo mě na ně nasměroval a kde jsem se k nim nakonec dostal.

0 komentářů:

Okomentovat

Vítame staré i nové známé

Moje Motto: Všechno v životě se dá okecat.

MASAKRÓZNÍ KOMIX
RYCHLÉ DŽÍPY
jako malej jsem kvůli němu kradl tatíkovi Peláč

Jen co bude možnost sťehuju se do Vancouveru, skorem bych jel hned :))

Trochu starší bikový videjko z TOČNÝ ale furt mě nepřestává bavit.

Kdo chce umět jezdit na XC musí bejt i řádně natrénovanej tak jako maníci z NSMB

About Me

Duchna
Kolejní Flákač a Looser, zatím bez reálného pocitu pro co žít a kam směřovat.
Zobrazit celý můj profil

Štítky

Počítadlo