čtvrtek 11. března 2010
úterý 9. března 2010
Venku je hezky, fakt moc hezky ale má to jeden háček všude po Praze leží sníh. Na bílý zlo se mi na kole opravdu nechce, klouže to, je tam zima a podobný výmluvy. V Letňanech je výstava a když se nedá jezdit, tak se na kolečka aspoň půjdu mrknout. 
Metrem z Hůrky je to pruda. Hodinka s Ipodem v uších jen to hvízdne a stojím před areálem. Slunce paří, vítr hvízdá a já mrznu. Personál výstaviště je neoblomný a digitální hodiny odměřují čas nejen mě ale i houfu lidí kolem. Ohřát se v hale, NE!!!, dát si z kafevaru kafe NE!!! Panáčku pustím tě tam až v deset a zkus protestovat ti takovou lísknu až.....kouká z očí podmračené biletářky u vchodu. Ha desátá odbíjí a houf prokřehlejch golfistů, bikerů, streetařů a těch co se jdou jen ohřát zdolává vstupní bránu. Vstupme tedy taky.

Projdu dál a vstoupím do první haly v které probíhá výstava FOR GOLF. No krásný je to. Půlka haly je přepažena na zkušební odpal, taky si chci bouchnout ale prej to neumím a jsem tlačen dál. Kolem plno stánků s oblečením, holema a okrasným kováním na dveře. Jo klika u dveří pro golfistu je jiná než pro běžného smrtelníka. Míjíme Porše, teda Poršáka a rabujeme stánek Rakouského Golfového hotelu. Kdy už se ti Rakušáci poučí, ceská foják dobrá foják, ale když je něco zadarmo tak se bere plnejma hrstma. Trochu se přežírám Mozartovejma koulema, pár jich beru do kapes a takto posilněn odcházím k další hale. Teď už se bude bikovat. (nebojte k rakušákům se ještě vrátím, mňam)

For Bikes není megaloman jako Brno a tak má tři haly. Jednu výstavní a dvě akční. Nejdřív skoukneme výstavku, pak zařádíme na elektrokolech a konečnou nám vystaví A-GANG fighters s exhibičkou.

První je stánek Škotů, jejich známej výstavní kamionék je tu s celým portfoliem značky. Od XC, freečka, DHčka až po první odrážedlo. Chvilku zkoumám freeride/dirt novinku VOLTAGE a za ty prachy je to hooodně osekanej stroječek. Poměr cena/výkon nula, nula, nic. 
 Na XC scéně vše při starym a na Ransoma jen zběžně mrknu. Chvilku zkoumáme kolečko na změnu progressu jak tlumiče tak vidlice. Na tuhle fičuru jsem mrkal už v Sallbachu, takže zas tak new a supa to není. Jeden ze spolubikerů si to hodlá pořídit na Šparka tak z něj třeba vymlátím nějaký to info. Hodně nás bavěj ráfky na juniorským allmountainu viz fotečka, jo z toho se bahno bude dostávat jedině vysavačem.
Civíme na testovací Geniuse a na dotázek zda ho nechcem projet se dostává kamarádova odpověď, že zrovinka tohodle už jel a snad i to bahno na něm je z jeho produkce :)) Chvilku ještě debatujeme nad cenovou politikou u Scotta. Jak je vidět tak krize dolehla i sem a i Scott musí tlačit cenovky dolů. Divný, divný pane ŠKOT u Vás hodně překvapivý. Nu a jdeme o dům dál. 


Malejma stánkama local prodejců nebudu otravovat, hlavní je že tu jsou, dají o sobě vědět a tak nějak víte kam v Praze skočit.


Další větší expozička kde se musím zastavit je Commencal. To že je Cedric opustil všici vědí, zato zlanařili Matušíka a hlavní hvězdu Gee Atherthona. Rámy a full biky nádherný. Jen ta barva je pro můj vkus víc než odvážná.  Zas každej svýho biku strůjce. 
Výstavce dominuje DH speciálek v bílé barvičce, dle vysvětlení vedle stojící slečny, ve válečnejch barvách, s válečným bahýnkem z Deutshlandu a s válečným Selle Italia sedlem v designu TLD. 
Nad Allmountain bikem z produkce Commencalu trochu kroutím hlavou, to přepákování ou ou.


Přecházíme ke Cubíkovi. Trochu lamentujeme nad nepřítomností nového Frittze. Nakonec ho nacházime na venkovním bikovišti, bohužel v modelové řadě 09. Kamarád hledá volný dresy (přece nebude jezdit na Cubovi v dresu GT) a žádnej nenachází. Škoda.


Další na holení ja předraženej a divně přebastlenej Trek. Dobře nad Scratchem slintám dobrejch pár minut až mě musej odtrhnout. Bohužel za ty prachy nikdy.
 To samý DH machina. Tyhle stroje jsou jen do vlhkejch snů a možná za odměnu profíkům. My co máme do peněženky je velkou díru se musíme spokojit bazárkem.

Cannondale se už klasicky prsí s Lefty a nejnejnejlehčíma fullama a XCčkama na světě. Stejně bych se na tom bál jet. Už teď to má rám jak sirčička. Možná tak pověsit doma na váhu jako uměleckej skvost a lákat na to ženy.


Hodně se rozšoupnul ProgressCycles. V Brně Giant figuroval jen u jednoho local stánečku. V Praze byla velká výstavka full sortimentu od vyeloxovanýho Anthemu a Reigna po vymazelný Glory. 
A zas ta stará píseň. Na tohle moje příjmy fakt nestačej (a to nejsou vubec malý - jsem se zaprsil co :)), nic nervu do dětí, jen do kola, bydlení a školy a stejně na ty ciciny mít asi nikdy mít nebudu. Nu což aspoň nějaký zprasím na Velo Test Festu ať maj co mejt, vobludy!!! Stejně Michalovi nerozumím že od nich odcházel.

Hodina pokročila a tak spěcháme na elektrodráhu. Stejně dál už jsou to jen regionální stánky, kde bereme mapy na kila, vono se to bude hodit a kámoš si vytapetuje dětskej pokoj :)) To s Elektrokolama je zábavy až nad hlavu. Poučeni z Brna bereme jen ty co maj i pohon a dráždíme dráhu. Zatáčky jedině slidem a na plnej, až mě obsluha vypakovává. Jo zábava musí bejt.


Na závěr náběh na BMX contest v AGANG hale. Na vystavený kola ani nekoukám, design se mi až na Rockenrollu vůbec nelíbí. Kola jsou to asi dobrý ale tahle odnož Authora není moje krevní skupina. Jo to kuci co lítaj na připravený BMX line to je jiný kafčo. Triky neskutečný, samý whipování, supermani i na kolobrndách a korunu všemu nasazuje ukázkovej FrontFlip. Dav šílí (fakt šílí - až se divím, to v Brně bylo punkblikum k BMXařům hodně vlažný), tenhle trik je hodně kulervoucí a big Respect jak riderovi tak i těm ostatním. A já se odcházím vyplakat dom :)) 

Akcička se vydařila, po cestě jsem ještě jednou vyžral Rakušáky a ukecal jednu jakž takž slušnou rakušanku o golfovej míček (jů já mám míček, óóó my se máme), nabral kapsy goulema a odjel dom.
Snad se 4Bikes podaří i příští rok, návštěvnost prej byla slušná a i vystavovatelů bylo docela dost. 
 Čím víc takovejch akcí tím líp.

Full Galerka na PinkBiku
pondělí 1. března 2010
Vykouknete ven, zadíváte se na stromy a krajinku kolem. Jak se to všechno hezky leskne. Sníh taje, ptáci řvou, XCbike se probouzí. Tak nafouknout zimním spánkem pokleslý pneumatiky, profouknot tlumič, máznout rezí prokřehlej řetěz a vyrazit do sluníčkem vyšperkovaný krajinky.
Jasně není to zrovinka to pravý bikovámí. Venku ještě není 20cet, holky kolem nevslíkaj trička a prokluz předního kola na tajícím ledu varuje. Jenže co se s tím trápit, když na tebe svítí velkej žlutej kotouč a odráží se ti od skel brejlí. Jo hned se ti jede líp a vklídku zapomeneš na kaluže kterejma právě projíždíš. 
 A to že jseš mokrej až na hlavě, to tě má zajímat, nohy tančej na pedálech, roztáčíš to co to jde. Jseš vnitřně vysmátej. Konečně se zase můžeš svíst na oblíbeným kusu trailu nebo jen tak po asfaltce, když to přez všechen ten sníh co ještě není pryč jinak nejde. 
Možná tě potrápí zapomenutá flaška s pitím a nevypnutej mobil co ti vibruje v batohu. Hele na to se vybodni je nádhernej den a ten ti jen tak nikdo nemůže a nesmí skazit.
 Born Free, Bike Free.

Vítame staré i nové známé

Moje Motto: Všechno v životě se dá okecat.

MASAKRÓZNÍ KOMIX
RYCHLÉ DŽÍPY
jako malej jsem kvůli němu kradl tatíkovi Peláč

Jen co bude možnost sťehuju se do Vancouveru, skorem bych jel hned :))

Trochu starší bikový videjko z TOČNÝ ale furt mě nepřestává bavit.

Kdo chce umět jezdit na XC musí bejt i řádně natrénovanej tak jako maníci z NSMB

About Me

Duchna
Kolejní Flákač a Looser, zatím bez reálného pocitu pro co žít a kam směřovat.
Zobrazit celý můj profil

Štítky

Počítadlo